Tornar enrere

Guia d'establiments i activitats turístiques

En aquest cercador figuren els establiments turístics d'allotjament així com els agents o agències de viatges i les oficines de turisme.

La cerca d'establiments d'allotjament turístic (càmpings, hotels i pensions, establiments de turisme rural, apartaments turístics i habitatges d'ús turístic) ofereix la informació corresponent a les guies d'allotjament turístic. Les poblacions on hi ha establiments s'ordenen alfabèticament i s'agrupen en les marques turístiques en què es divideix el territori i en les comarques que les integren.

La cerca d'agents de viatges o agències de viatges inclou tots els agents i les agències constituïdes a Catalunya, tant les oficines centrals i sucursals que operen en territori català, així com les sucursals a Catalunya amb oficina central a l'estranger. Aquests agents o agències de viatges són tots els que consten inscrits en el Registre de Turisme de Catalunya. Les poblacions on hi ha agents o agències de viatges s'ordenen alfabèticament i s'agrupen en les marques turístiques en què es divideix el territori i en les comarques que les integren.

La cerca d'oficines de turisme inclou totes les oficines de turisme inscrites al Registre de Turisme de Catalunya, així com els Punts d'Atenció Turístiques (PAT) de cadascuna de les oficines. Les poblacions on hi ha oficines de turisme s'ordenen alfabèticament i s'agrupen en les marques turístiques en què es divideix el territori i en les comarques que les integren.


Pàgina d'inici
Quan accediu al web del Departament d'Empresa i Ocupació apareix una imatge des de la qual podeu accedir directament a la Guia oficial d'establiments turístics.


Menú principal
Una vegada hi hàgiu accedit, apareix un menú principal amb set pestanyes: «Càmpings», «Hotels», «Turisme rural», «Apartaments turístics», «Habitatges d'ús turístic», «Agències de viatges», «Oficines de turisme» i «Establiments per territori». Les pestanyes es marquen en color vermell perquè sapigueu en quin tipus d'establiment us trobeu. Heu de clicar sobre la pestanya que us interessi i accedireu a la cerca corresponent. La cerca d'establiments per territori permet buscar tota la oferta d'allotjaments turístics per a determinat territori.


Cerca
1. Podeu fer la cerca d'establiments d'allotjament turístic a partir dels camps següents:
Cerca avançada
Podeu fer la cerca avançada d'establiments d'allotjament a partir dels camps següents:

(*) Ajuda per fer la cerca dels establiments de turisme rural

ESTABLIMENTS DE TURISME RURAL
Són allotjaments de turisme rural els establiments situats en el medi rural, dins de nuclis de població de menys de 1.000 habitants o bé aïllats, integrats en edificacions preexistents anteriors a 1950. Segons els serveis d'allotjament temporal que presten, hi ha dues modalitats d'establiment: en règim d'habitacions o de cessió de l'habitatge sencer.

MODALITAT INDEPENDENT
L'establiment de turisme rural es contracta sencer.
 • Masoveria. És l'establiment de turisme rural situat fora del nucli de població.
 • Casa de poble. És l'establiment de turisme rural situat dins del nucli de població.
MODALITAT COMPARTIDA
El pagès o pagesa comparteix l'allotjament amb els usuaris turístics. Es contracta l'habitació i, com a mínim, l'esmorzar.
 • Masia. És l'establiment de turisme rural situat fora del nucli de població.
 • Casa de poble. És l'establiment de turisme rural situat dins del nucli de població.

APARTAMENTS TURÍSTICS
Són els edificis o conjunts continus formats per unitats d?allotjament (apartaments o estudis) que disposen com a mínim de servei de recepció que s'ofereixen als usuaris turístics a canvi d'una prestació econòmica.

Aquestes unitats d'allotjament (apartaments o estudis) es composen com a mínim de:
Apartaments:
 • Habitació o habitacions dormitori amb llit, mobiliari auxiliar al costat del llit i armari o espai per desar roba, amb capacitat suficient pels usuaris.
 • Sala d'estar menjador amb taula, butaques i cadires en quantitat suficient per als usuaris
 • Cuina inclosa o no al saló menjador amb coberts, paraments i llenceria proporcional al nombre d'usuaris
 • Utensilis necessaris per elaborar el menjar, aparell de cocció amb un mínim de dos focs, microones, aigüera i frigorífic
 • Cambra de bany
Els Estudis com a màxim poden disposar de dues places. Es composen:
 • En un mateix espai dormitori-sala d'estar-menjador-cuina
 • Sala d'estar menjador amb taula, butaques i cadires
 • Coberts, paraments, llenceria necessaris per elaborar el menjar, aparell de cocció amb un mínim de dos focs, microones, aigüera i frigorífic
 • Cambra de bany

HABITATGES D'ÚS TURÍSTIC
És un habitatge que se cedeix a tercers en condicions d'immediata disponibilitat per a una estada de temporada (menys de 31 dies). Pot ser un pis en un edifici d'habitatges o una casa.
Els cessionaris no poden convertir l'habitatge en llur domicili principal ni secundari.
Els habitatges d'ús turístic se cedeixen unitàriament, en la seva totalitat i no per habitacions.
Han de disposar de la cèdula d'habitabilitat i complir en tot moment les condicions tècniques i de qualitat exigibles als habitatges.
No poden ésser ocupats amb més places que les indicades a la cèdula.
Han d'estar suficientment moblats i dotats dels aparells i estris necessaris per a la correcta prestació del servei d'allotjament en relació amb la totalitat de places de què disposin.

2. Podeu fer la cerca d'agents o agències de viatges a partir dels camps següents:
Cerca avançada
Podeu fer la cerca avançada d'establiments a partir dels camps següents:
3. Podeu fer la cerca d'oficines de turisme a partir dels camps següents:
Cerca avançada
Podeu fer la cerca avançada d'establiments a partir dels camps següents:

Número de pàgina
- Podeu accedir a la primera o última pàgina amb el botó «primera» i «última».
- Amb el botó «anterior» i «següent» accediu a les pàgines anteriors o a les següents.
- El color vermell fosc indica la pàgina actual.
- Al final de la taula s'indiquen els resultats que mostra la cerca sobre el total de resultats.

      En aplicació del Reglament general de protecció de dades ( Reglament UE 2016/679 ), en vigor des del 25 de maig de 2018, si sou persona física, titular d'un establiment turístic, és necessari el vostre consentiment per publicar el
      telèfon i l'adreça electrònica de contacte de l'establiment turístic, al l'efecte de publicitat i difusió turística. Per donar el vostre consentiment, cliqueu aquí

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya | V2.5.60